FAQ (Vanliga frågor)

Hej och välkommen till Agonia SMP! Denna FAQ (Frequently asked questions) kommer förhoppningsvis hjälpa dig på servern. Saknar du en fråga här? Hör av dig till en ledare.

Vem styr på servern?

Halvnaken äger servern och har ett antal staff som hjälper honom. Servern har ett antal lagar som hittas i Serverlagar. Bryter man mot dessa så hamnar man i domstolen och kommer dömas enligt vissa lagar och regler. Vi kan se X-Ray och liknande, så försök inte! Huvudstaden Norenia styrs av en kongress, men som fungerar likt Sveriges riksdag.

Var är ett nytt kapitel?

Ett nytt kapitel inne på servern innebär främst att en ny huvudstad grundas. Oftast tillkommer några fräscha uppdateringar/ändringar i samband med detta. Ett kapitel innebär inte att servern nollställs. Agonia SMP kommer inte byta ut mappen, då vi värnar om historian.

Var kan man hitta material?

Du kan ta material från vildmarken, alltså platser som ingen har byggt på eller claimat. (Det finns inga kommandon för att claima platser, utan vanligtvis sätter man ut skyltar eller markerar med block)

Vad är AgoniaCore?

AgoniaCore är små ändringar på vanilla-minecraft beteenden, som ger en liten extra touch till servern. Exempelvis: Fladdermöss kan bli till Phantoms genom att en blixt träffar de (Då phantoms ej kan spawnas vanligtvis på servern), man kan rida spelare genom att två håller i en sadel, man kan få mob-huvuden genom att döda mobs, CoreProtect (kolla stölder mm), Dynmap (våran online karta), mm.

Hur får jag min stad på kartan?

Vi kräver att du har byggt upp en färdig stad, innan din stad kan bli inlagd i serverns karta som en ikon. Om du har en stad, skapa en support ticket i vår discord.

Hur får jag min shop på kartan?

Har du en aktiv shop på servern som varit aktiv (aktiva kunder, aktivt hanterad, mm) över en månad, kan då få din shop inlagd i serverns karta som en ikon.

Hur blir man hjälpare/ledare (Staff)?

Hjälpare/ledare är oftast spelare som spelat på Agonia SMP under en längre period och har visat sig dedikerad till servern. Till skillnad från många andra servrar spelar staff under samma omständigheter som alla andra. Staff ska se till att detta efterföljs- samt leda servern i rätt riktning. Du kan skicka in en ansökan till att bli hjälpare. Formuläret används som en bakgrundskoll för att stödja oss vid rekrytering när det behövs. Du blir varken nekad/godkänd på din ansökan. Citat från serverägare Halvnaken: "Man måste ha ett hjärta till servern för att kunna bli staff".

Var kan man bygga?

Vill du bygga i en stad så får du fråga ägaren av staden om du får bygga där. Vill du däremot bygga en ny stad eller en egen bas så får du göra det. Bygg helst en bit från andra städer i sådana fall. Om du tänker bygga i huvudstaden Véris, kolla in den här videon.

Hur kommer man till andra städer?

Enklaste sättet att ta sig från stad till stad är genom Nether. Agonia har ett utbrett system av tunnlar i Nether med skyltar som visar var olika städer finns.

Hur kommer man till The End?

Det är ganska simpelt, gå till nether och följ skyltarna. Hittar du inte några skyltar så är koordinaterna (i nether) X=73, Y=119, Z=-279

Hur ofta nollställs The End?

The End nollställs sällan, men ibland. Du kan döda enderdraken för att utöka worldborden med 10 blocks.

Finns det en XP-farm eller så som är öppen för allmänheten?

Jajamensan! Gå till End och gå upp för stentrappan och sväng sedan till vänster. Följ Enderman-huvudena till en istunnel.

Mob-heads?

Vi har ett datapack på servern som gör att mobs kan släppa huvuden när de dör.

Spelarhuvuden?

Vi har ett datapack på servern som gör att vandrande-llama-villagers säljer slumpade spelarhuvuden från whitelistade spelare på servern för 48 diamanter.

Färg på namnet och emblem?

För att få färg på namnet eller ett emblem så ska man donera till servern, kolla in #sponsor-butik Ser ni någon med en check framför sitt namn betyder det att de har media-rank och då producerar videor eller streamar på servern.

Kan jag bjuda in min kompis?

Kolla i #friend-invite eller skicka länken i #ansök

Vad är ip:n och annan information?

Kolla i information

Hur stämmer jag en spelar?

Du kan stämma en annan spelare genom att skapa en support ticket i kategorin domstolsärende. Kom ihåg att försöka lösa fallet privat med spelaren i förstahand. Högsta Domstolen är den absolut sista utvägen. Grova brott bör dock alltid anmälas till oss.

Jag behöver hjälp med en stämning?

Om du behöver hjälp med en stämning kan serverns egna åklagarmyndighet ta över fallet eller assistera dig i det. Skapa en support ticket. Åklagarmyndigheten kan endast hjälpa till i fall där server-regler brutits. Stämmer du någon för regler som faller under en stad, kan du istället få en advokat ifrån advokatbyrån.

Jag har blivit stämd och ska nu delta i en rättegång?

Är du tillkallad till rättegång är det viktigt att du dyker upp, om du inte gör det kommer rättegång köras utan dig, vilket innebär att du inte kommer kunna försvara dig. Om du inte kan delta är det viktigt att du meddelar domstolen i god tid. Om du behöver hjälp att försvara dig kan du ha rätt till att få en gratis advokat från serverns egna advokatbyrå. Fråga genom att skapa en support-ticket.

Hur säkra är mina saker?

Väldigt säkra, vi har plugin som gör att man kan se vem som tagit och vad dem tagit. Testa /co i och klicka på block eller kistor för att se vad som tagits (Höger och vänsterklick ger olika information). För att gå ur co inspect skriv bara /co i igen

Hur hålls servern uppe?

Servern drivs på en dedikerad serverdator. Kostnaderna betalas av serverns intäkter från sponsor butiken. Servern har det bra ekonomiskt, vilket betyder att vi har en lång bekräftad överlevnad. Du kan fortfarande om du vill, donera till servern genom att köpa kosmetik som SMP Prime, papegojor, färg eller emblem ingame. Det gör du här.

Hur kommer jag till event servern?

Event servern öppnas enbart när det hålls ett event. När ett event hålls kan man skriva /event inne på SMPn för att ta sig till event servern. Från och med 2021, hålls UHC events varje Lördag 21:00. Andra events tillkommer också ibland, men vid andra tidpunkter.

Vad betyder varning och prick?

Varning och prick är två straff inom domstolen. Två varningar resulterar i en prick och två prickar resulterar i ban.

Får jag använda den här farmen..?

Ledningen ansvarar inte över farmer. Kontakta spelaren som byggt den. Använder du en farm som inte är din, riskerar du att begå ett brott.

Jag har hittat ett icke-vanilla beteende!?

Agonia SMP har rört sig mer och mer från full vanilla. Det finns flera orsaker till detta. Den främsta anledningen är att vi måste uppdatera och göra om funktionerna för att bedriva en 1.16+ server, då vissa vanilla-funktioner skapar lagg. Vårt mål är och kommer alltid att vara att återskapa vanilla utseendet, men på ett mer optimirat sätt. Hittar du en märkligt beteende av spelets funktioner, så är den antagligen temporär och vi jobbar på en lösning. Servern har också lagt till vissa funktioner utöver vanliga funktioner, mer info angående det hittar du vid titeln AgoniaCore.

Jag har donerat / betalat / köpt en sak från butiken?

Om det är en Stripe betalning kommer den hanteras automatiskt inom några minuter. Swish betalningar hanteras manuellt och du får det du betalat för inom max 24 timmar (oftast går det mycket snabbare). Har du övriga frågor angående köp från vår butik, hänvisar vi dig till att skapa en donations ticket i vår discord, eller maila support@agoniamc.eu

Har du fler frågor?

Kontakta gärna någon i staff så ger vi svar på din fråga! Discord: Skapa en support ticket i textkanalen #hjälp-support (längst upp i vår discord) Mail: Skicka iväg ett mail till support@agoniamc.eu

Last updated